keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Jämälangasta!



Eilisellä kirjastokäynnillä tarttui mukaan bestseller-hyllystä Sanna Vatasen vasta ilmestynyt kirja Neulo, virkkaa, kirjo jämälangasta! Kirjassa on viitisenkymmentä ohjetta tai ideaa erilaisille lankatyypeille ja -määrille. Itse mummon pienenpienistä vyötteettömistä lankakeristä koostuvan lankavaraston perineenä innostuin tästä kovasti. Vuosi sitten jo lajittelin langat arvioidun materiaalin ja paksuuden perusteella, mutta mitä niistä sitten tekemään, kun mihinkään valmiiseen ohjeeseen ne eivät ikinä riitä ja väritkin ovat mitä sattuu? Kirjassa on myös ohjeita koeneuletilkkujen hyödyntämiseen. Tästä lähtien alankin aina tehdä koetilkun ennen neulomists, jotta voin niistä koota vaikka vauvan takin!

Kesäkin on sopivasti tulossa ja tekee mieli pukeutua kirjavasti sekä pukea lapsi väreihin. Kirjassa on upea kuvitus (valokuvat ottanut Sami Repo), joka vielä lisää innostusta. Jokaisen ohjeen kohdalla on mainittu vaikeusaste, ohjeessa käytetyn langan paksuus ja puikkokoko. Osa ohjeista on tarkempia, osa edellyttää enemmän soveltamista. Erilaisia hauskoja mallikertoja löytyy runsaasti. Harmittaa jo etukäteen, että laina-aika on vain viikon!

Puikoille lähti jo vauvan raitapaita puuvillalangoista... Pitäisi varmaan taas pistää pystyyn ompeluseurailta, että joku näistä puikoilla hautuvista töistä kerran valmistuisikin.

Vatanen, Sanna & Repo, Sami: Neulo, virkkaa, kirjo jämälangasta! WSOY 2010.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti